Re: Първи проект 1-2wt

#2
Имам една бамбучка 2 клас,билдвана в чужбина,с макаричка ламсон 2-3 клас и шнур 2 клас тръангъл на Уулф,трябва да ти кажа,че е невероятно удоволстие и кефалче 150-200 грама да извадиш,като жива е. За нашите обезрибени реки,мисля е най-добрият начин да си доставиш удоволствие.

Re: Първи проект 1-2wt

#5
Стояне привет, да си направиш сам въдица е добро предизвикателство. В зависимост от критерия е и трудността с компонентите и изработката, лично мнение.
За дорбер бланките нищо не мога да кажа, порови за строят им защото те са известни с изключително бавните си графити. Мятал с тяхна двуделна пръчка на бате Райко и тя беше по-мека и от най-мекото стъкло, не беше лесно.. ТФО'то се ползва с добро име на запад, посочение от теб бланки са спрягани често като добър избор цена качество. Що не погледнеш и на батсон IM6 бланките, или на пацифик бей.
По отношение на водачи и корк ще ти пусна по-късно американски сайт - едно предложение само - където има хубави водачи на много сносни цени, има и не лоши макародържачи, шипва за под десет долара до нас, и е много коректен чиляка. Според мен най-трудното ще са заливките с флекскоут, но може пък за теб да е лесно. Интересното е, че финансово компоненти и консумативи ще надхърлят близо два пъти цената на евтини бланки, но няма начин :)

Успех.
memento mori ...
--------------------------------
Изображение
Изображение

Re: Първи проект 1-2wt

#7
Бавни, бавни...дорбер графити :D Не знам при 2 клас как ще бъде, но защо да не опиташ.
За дръжката ти трябват N на брой шайби - ще се сметнат. Сега излизам, и по късно ще пусна жокери за добър португалски корк на единствената ниска цена която е известна за сега. Но и там са минимум двайсетина долара за дръжка. За малки и свръхлеки водачи също, както писах по горе. За бланките също има две три опции.

Щом си мотивиран, вярвам,че ще се справиш.
memento mori ...
--------------------------------
Изображение
Изображение

Re: Първи проект 1-2wt

#9
Моите бланки бяха Rainshadow за някакви доста евтини пари - не помня, но да кажем 50-тина долара. Водачи тогава си бях взел най-леките на H&H, корка го купих готов, но се предлагаше само на един-единствен сайт (или поне само там намерих такъв). Всичко това от Щатите. Макаре си купих от един германски онлайн-шоп един Даниелсън Мидж - много готино и леко. Сопата е супер яка и няма да казвам постигнати дистанции с нея, защото по принцип не й е и това предназначението и пуриста, виждайки всичко "отгоре" ще ме почне веднага :D :D :D :D :D . Макар и да имах смола ФлоксКоат, специално за тази сопа си бях купил и Лайт смолата на същата фирма. Връзвах я с копринени конци. Като за първи проект може да ди дойде малко малък класа, защото си е зор правенето на тия клечки за зъби, но ако си упорит и търпелив - няма да имаш проблеми. Ако имаш въпроси - давай ;)

Поздрави и успех!
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта

cron