Batson Enterprises' TM

#1
Здравейте родбилдери, родбилдери в "резерв" :D , бъдещи мухарко-сглобячи, бизнесмени в областта на родбилдинга и най-вече вие мили клиенти. :D :D :D :D :D
Чест за мен, ще бъде да ви представя една компания, която 100 процента произвежда бланки и компоненти за родбилдинг. Преди 2-3 години, никой в България не знеше за тях но днес положението е друго. Както се казва: аааа, знам ги аз Батсон, те са от другата улица.Скоро и в Мола ....
Става дума за Batson Enterprises:
http://batsonenterprises.com/
Компанията стартира преди шес години в Секуим ВА/ в този щат са Лумис, Сейдж, Лами/, а нейн основател е Роберт/Боб/ Батсон. Отличен родбилдер и дизайнер на мухарски пръти. През 2003 г. Боб умира от сърдечен пристъп. Положил обаче крайъгълният камък на компанията и най-вече неговият "Vision", което днес е и мото на компанията: The Vision Continues. Той продължава да присъства с това, което е искал да създаде. Семпли и здрави въдици за възможно най-малко пари. Въпреки, че модели бланки, като RX8+ и RX7+, са на цена, около 300$, което е съвсем близко до тавана на топ- сериите на останалите играчи на пазара, Лумис, Сйедж, Т&Т и т.н. Всички, сме на ясно, че ако един продукт е изкуствено завишен- то рано или късно, той ще "заслужи" своята реална цена. Само за сравнвние, масовите серии на Батсон RX6 & RX7, не са променили своята цена от преди няколко години, от както са се появили на пазара.
Тъй, като акцента на настоящия и други постове ще бъде точно върху тези две серии бланки RX6 и RX7.
Прави впечатление, че в новият каталог/ 2007-2008/ на Батсон тези серии вече не се предлагат във вариант на три части, както е в по-предни години. Остава класиката, две и четири снадкови мухарки за RX7, RX6 + вариант на пет части RX6 за определна дължина и клас мухарка.
Какво стой зад RX6 и RX7?
RX6- 33 "прословути" модула . Ах, как често се използва това с тези модули. :D
RX7- 43 " стандартен модул", IM6 или ако искате много-добро съотношние цена/качество. Днес най-често, когато се "чуе" за дадена въдица, че е ИМ6 най-често става ясно, че тя е от средният ценови сегмент. Това обаче нищо не значи, че щом нещо е 33 или 43 "прословути" модула то не е представително , не ловящо и за таразан-сандокан-мухари. От друга стара, най-лесният отговор на вечната дилема: Коя мухарка да си купя, новобранка съм?
- Ами, как коя от топ серията, без значение на емблемата. :D :D :D
От Батсон, освен "прословутите" модули, дават също, че те са комбинирани с друго енигамтично понятие "скрима"., когато стане дума за представяне на въдици - "scrim". Допълнителен слой, който за тези серии е от леки фибро влакна. Енигматичният "скрим" има за цел да подсили конструкцията на мухарката, нейната мощ, да подобри "hoop strenght" / напречната якост/и т.н.
Следва друго - "резина" или смолата. Тук също е лесно да се каже: Карбонов плат + скрим + смола = ? от Х-та та фирма. Да, но най-често става дума за опредлено фирмена технология. Която остава винаги забулена извън фабриката на тази или онази фимра. Едно е ясно, че без смола не може!
To be Continue......
S уважение и право на лично мнение: ИВП- народен родбилдер манифактурист с премаменто чувство за хумор и афинитет към разни каки и кебапи...... :D :D :D :D

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта

cron