лакиране на колена

#1
Колеги някой лакирал ле е колена, ако някой има впечатления от конкретен продукт по възможност наличен в местаната търговска мрежа, моля за информация (налага ми се да оправям надрани графитни колена и ми трябва нещо тънко, имах некъв специализиран rod varnish но като го отворих се оказа че е заминал).
Благодаря.

Re: лакиране на колена

#2
Колега, преди три години си прелакирах цялата въдица. За целта ползвах лак на " Rod Dancer ", с който се снабдих от английският сайт " Гайд `с енд бланкс" http://www.guidesnblanks.com/product/541/category/318
Коляното обработих с водна шкурка, размер 700 , под непрекъснато течаща струя вода-по препоръка на руски билдър / карбонът мокър, става направо прозрачен, и много по-лесно се следи процеса/. Работих изцяло на ръка, с въртене. Не съм ползвал бормашина. Пръчката е жива и здрава до ден-днешен.
Лакът е превъзходен. Нанеси го при външна температура 20 гр. Аз ползвах тампон, от дамски чорапогащник, по препоръка на Тео Атанасов. Нанася се, като се напои добре тампона, обвие се коляното, и се прекара еднократно, във една посока !! Разлива се, и покрива превъзходно. Лакът,обаче, съхне ужасно бързо, и всякакви опити да поправиш нещо, са обречени на петна, и залепвания .
Покритието е хубаво. Аз направих 4 ръце. Като се изключат некадърностите, и простотиите , които аз сам направих, става неотличимо от заводското. Няма побеляване, напукване , и т.н Преди една година го матирах с фина стоманена вълна- добър ефект има, скриха се част от моите тесли :D
И, те така. Много ще се радвам, ако поне малко съм ти бил полезен.
Поздрави !

Re: лакиране на колена

#3
Благодаря ти Данчо, от полза ми е. За цялостно лакиране предполагам това е начина и ако ми се наложи ще го имам предвид, но аз не съм лакирал цяло коляно и не бих могъл да го направя по този начин (за съжаление).
Реших го въпроса де, от основно значение (оказа се) е техниката на полагане, ползвал съм уретанов лак и ефкта напълно ме задоволява (с уговорката че за трайност не мога да дам мнение).
Поздрави,
К.

Re: лакиране на колена

#4
Здравейте,

Да не отварям нова тема, отстраняването на лака от стъклопластови колена по същия начин като описания по-горе от Данчо за графитните ли е?

Поздрави,

Ангел
Изображение
Always remember ....
.... a bad day fishing is still better than a good day at work ....

Re: лакиране на колена

#5
ми със сигурност ше стане, но според мен смисъла от този начин (Данчо да ме поправи ако бъркам) е да имаш достатъчно добър контрол при шлайфането за да махнеш само лака и да не закачиш плата и смолата дет го държи, щот конкретно при графитните колена тва им е..ва мамата...
със стъклените колена тоя проблем го няма, и да ги прежулиш малко нищо им нема, т.е. можеш си ги жулиш как ти кеф според мене :D

Re: лакиране на колена

#7
Ангеле, жуленето със счупено стъкло е по същество циклене. Така създаваш на практика многоъгълник,а не овална повърхност, и рискуваш да задълбаеш в материала /според мен/ . Тука е полезно да вземе отношение Кънчо Борисов, той е човек, опитал от всичко, и е достатъчно ръкат.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта

cron