10' #3/4

#1
Преди месец-два, когато с Jeeves бяхме по Янтрата на риболов, в търсене на едни "пуристки" рибки, ми пусна една муха в главата - каза, че си е спечелил в И-бея 10 футови бланки, 3/4 клас. В моята глава мухите влизат много бързо, ма те дет влизат, че и се задържат ... Та така - айде и аз "у и-бея", спечелих си и аз едни такива бланки, изчаках ги да дойдат да ги видя, после си поръчах и останалия хардуер, като преди дни пристигна и той. Така е, като няма в БГ такива неща, трябва от Щатско да идат. Силно се надявам скоро да се промени "нямането" на "богато предлагане".

Ето ги и бланките:
Изображение
Със светкавица - да им се види и синия цвят:
Изображение
Останалият хардуер - готов грип, с далеч не най-високото качество, т.е. с качество, отговарящо все пак и на евтините бланки. 17 ринга - нали бройката е важна ... С отвор за макародържача. Макародържач - ми Батсън естествено - А5 Uplocking, в любимият ми цвят "гън смоук" (днес бях на лов и всичко ми е "гън") с абаносова ("ebony") дървена втулка. Уиндинг чек (Winding check - как се превежда това на български?) - алуминиев, също "гън смоук". Водачите - исках и те да са в същия цвят. На Хопкинс и Холуел водачи с такова покритие надхвърлят 5-те гущера, а имайки впредвид и дължината на сопата и нуждата от 10 водача + стрипера (Уфф, написах първо "стример" ... ходи ми се за риба явно) - някакси не се връзват нещата. От друга страна си мисля, че това ще стане сопа, която ще ползвам рядко, а и при този риболов, доколкото знам аз много кастинг няма, т.е. триене по водачите с омазан с пясък шнур и мятане над 25 метра като по Дунав и Янтра. Така, че избрах отново Батсън. Нормалните водачи (сребърни и златни) са на цени около 0.50$, с покритието "гън смоук" - си ги взех по над $1.50 за водач. Но "кеф, цена няма" и трябва всичко да се прави със стил. Сиков стрипер 12-ка. Върхов водач (Tip-Top) - размер 3.5, стандартен лууп.
Изображение
Изображение
Изображение
Аз имам вече доста конци - над 20 различни макари - ще пробвам част от тях, със и без колор призървър и ще ви пусна резултатите за акъл. Ако ви хрумне и някаква идея за цвят, подходящ за тия сини бланки да свирка ;)

Поздрави!
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: 10' #3/4

#3
10' #3/4 :o Няма по-безмислена пръчка, но да видим все пак 8-)

Вече имам чувството, че какво ли не се опитва само и само да си различен и уникален :???:

Ми ОК, който го влече да си следва целите!
"и съм му казал на Мънков ако го срещне оли да му каже че някакъв от българия е казал че ще го научи да лови с пупи по английските реки стига да ми плати престоя..." - А.В.

Re: 10' #3/4

#4
Роска, всяко направено нещо си е КЕФ!
За тази дължина и клас взе много често да се споменава :D Оглеждам се и аз и работите не отиват на добре :lol: :lol: :lol:
Ще я изпипаш сопата, за какво е иначе зимата... да те попитам какви са бланките, производител, размери на бъта и тегло.

Поздрави и чакам резултат :D
memento mori ...
--------------------------------
Изображение
Изображение

Re: 10' #3/4

#5
Уфф... Гена,мноого си рязък,а няма смисъл!!/и нужда/!!! Пак влизаме във безсмисленият спор, какво е това клас,мощност и тн.Вече сме ги дъвкали тея неща,и мисля,че стана ясно-ЕДНА ВЪДИЦА,ИЛИ СТАВА ЗА РИБОЛОВ,ИЛИ НЕ СТАВА..Роската е ловил достатъчно, и ще прецени,дали това е клечка за зъби ,или си е въдица-а какво пише отгоре,ама въобще не е важно!!
Във тоя ред на мисли,скоро ще почнат да ползват шарански колена на 3либри със етикет "втори клас",за да може някой извратеняк да каже гордо: "Фанах 12 килца сьомгичка,пичове със ей тая финна пръчка....."
Поздрави на Роската за успешното окомплектуване, и да пише, СТАВА ЛИ ПРЪТА ИЛИ НЕ-другото са безмислени караници и заяждане,А НЕ СМЕ ТАКИВА ХОРА... :D :D
Поздрави и успехи.....

Re: 10' #3/4

#6
Данчо, Росен няма да може да преценява, понеже това ще е съвсем нов риболов за мен, на тоя етап изглежда като да стават бланките.
Гена, аз "нормални" по общото схващане сопи си имам що годе, не е кой знае какво, ма ловят риби. Обаче искам да опитам и от другите типове риболов - искам да ловя големи риби по големи реки, искам да ловя и малки риби по малки реки, искам да ловя от проходилка, искам и от лодка. Няма лошо човек да иска повече ... ;) И понеже след три направени сопи далеч не се чувствам сигурен като Иван Михайлов и затова не си купувам скъпи колена, щото само ще ги разваля, но пък за сметка на това род-билдърските ми проекти включват типовете въдици, които си мисля (аз си мисля, не твърдя, че е вярно), че ми трябват. Това е, не искам да се правя на различени уникален, мога и да не споделя ако искам. След тая сопа и 2-рия клас с розовите конци, който с всичките си компоненти отлежава от пролетта ще си направя и друга сопа - много къса и много висок клас - може би на пръв поглед много безсмислена. Нея да я пусна ли след време или като я видите на снимка в лодката в Дунава ще питате - "Ей, к'ва е тая сопа", а аз да отговарям - "Не знам, специална ... " . Гена, това е дискусия, която с удоволствие бих продължил с най-добри чувства, не искам да го разбираш на зле, че последно време все така се случва, че ти противореча по форумите, все пак това са просто възгледи ;)
Док, бланките в долната си част са с 10 мм диаметър - дебели естествено и с дебели стени. Още не съм ги мерил, но ще са и тежки, въпреки това си мисля, че ще мога да риболовствам с тях, имайки впредвид, че изкарвам цял ден с 8-цата и с мятане на дълги дистанции. Иначе ориентировъчната им цена е около $50, аз ги спечелих и на по-ниска цена даже - производител - неизвестен в Китай. Пак казвам това ще е сопа за проба и няма нищо общо с онова Лесие, което гледа на събора...

Поздрави!
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: 10' #3/4

#7
Здрасти, Роска!
Въобще не ми е минало и през ум да се заяждаме на дребно :) Знаеш, че те уважавам и нямам никакво намерение да си разваляме отношенията за глупости! Явно поста ми е прозвучал малко рязко, но не съм искал да засегна някой :) Както всички знаем - за всеки влак си има пътници. Мойта мисъл просто беше, че специално на този "влак" не бих се качил, защото е много далече от моите възприятия. Е, никога не казвай никога, но все пак ;) Виж, за къса пръчка висок клас съм къде-къде ЗА с двете ръце, и нея бих я очаквал с голям интерес :D

Поздрави!
"и съм му казал на Мънков ако го срещне оли да му каже че някакъв от българия е казал че ще го научи да лови с пупи по английските реки стига да ми плати престоя..." - А.В.

Re: 10' #3/4

#8
...Къса пръчка висок клас си е класика за щуки от лодка :D :D и за други големи нещица :D :D
А, сега ,като гледате цвета на Росенските бланки ,кажете ,къде се прави "Томас"-а -"Хоризонт "!!!???
Изобщо ,има долен Китай,среден такъв и горен- маалко по -качествен.. Белите хора броят пачките, докато китайците не ни нагласят така ,че ще се чудим кво стана, е тъй на-шурна ми водъта под косъта,като казват в Разград....

Re: 10' #3/4

#10
Росене

тва е липанска въдица за шорт лаин нимфинг на плитко. Аз ползвам такава и мн. други от 2м до 3.30м от 2ри до 9 клас. С колкото повече и различни геги ловиш толкова по-близък ставаш с тях и по-добре разбираш и знаеш кво търсиш и очакваш от една гега.

поздрав

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта

cron