Re: CTS "Affinity One" 6'6" #3-3pc.

#4
Супер е, Ванка! Аз по твой пример на сопата на малката изнесох кукодържача напред - от съображения а сигурност докато я носи да не се боде с куките (макар и без контри) по пръстите. Гледам повечето дилъри на CTS из Европа са родбилдъри - що не им станеш един дилър за БГ, че да има бланки и за такива като нас?

Ако позволиш отново няколко въпроса ... :oops:
За уиндингчека ... ползвал си готовите с такава форма или си измислил нещо?
За заливката на надписа ... аз се поизложих със заливката на малката - не стана равна. Калин ми каза, че ползваш смола - къде е ключът за палатката - бърза скорост на въртене докато е течна смолата или? А ако не се прави със смола експериментирал ли си - полиуретанови лакове, варниши и т.н. ?

Поздрави!
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: CTS "Affinity One" 6'6" #3-3pc.

#5
Въдицата е станала красива, спор няма.
Роска тва със заливката на надписа, доколкото мога да дам мнение от малкото проби които съм правил, ако го правиш със смола винаги ше е дебело, ако правилно съм те разбрал въпроса е как да е равно? аз успях да го направя равно като ползвах широка четка и нансях възможно най тънкия слой ПО ДЪЛЖИНА ;) - при водачите не е проблем да наплескаш повече, просто преди да пуснеш въртележката квото увисне го махаш с шпатулата, при надписа е обратното - възможно най-малко матриял, да не може да провисне, щото там площа е по-голяма и като отсечеш евентуалния излишък, поради тънкия слой, съответно малко тегло, материяла не може да се самонивелира и остават неравности....не е съвсем просто обаче (поне не за мойте възможности на начинаещ :oops: ) и аз за себе си съм решил да не го правя със смола - повече поради естетически съображения, но и защото там грешките най-трудно се оправят...

Re: CTS "Affinity One" 6'6" #3-3pc.

#6
Калин е прав, супер тънък слой смола нанесен по дължина, основния проблем е, че колкото и добре да изглежда при нанасянето по- късно смолата леко се накъдря, особено върху надписа. Следващите ще бъдат с полиуретанов лак върху надписите.

Re: CTS "Affinity One" 6'6" #3-3pc.

#7
Моят се накъдри, от друга гледна точка не рискувах много с четката като го нанасях, понеже има риск при по-силен натиск с четката да се развали надписа. Насочвам се тогава след вас към лаковете ... Тенкс, Ванка ;)
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: CTS "Affinity One" 6'6" #3-3pc.

#8
аз имах същите притеснения за надписа - да не го прецакам със смолата, затова го пръснах със спрей за металици - много е тънък и е екстра за тази цел (може и само с него да си останеш предполагам, ама поне 2-3 ръце)...всъщност си поиграх после и направих проби без да защитавам боята и установих, че смолата не я размазва, но това предполагам много зависи от вида на боята...аз и в момента не съм решил с къв матриял ше го покривам, ама в пробите е тръпката (нищо, че накрая ше ми останат достатъчно лакове като за ремонт на неголяма къща)...

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта

cron