яз.Копринка 05.10.14

#1
Здравейте, колеги,

В деня на вота няма нищо по хубаво от риболова. Миналата година имах един неуспешен опит целенасочено да гоня щука с мухарката и реших да повторя, а баща ми щеше да я търси на блесна. В момента язовира е с високо ниво и ниските места бяха заляти, точно там се бяхме и насочили.

Още преди урните да са отворени и слънцето да е изгряло вече бяхме на язовира. Аз нагазих до където мога и започнах да облавям всички перспективни места. Имаше достатъчно дървета, храсти и треви, къде до някъдде, къде изцяло под вода. Около половин час нямах никакъв успех и точно изгряваше слънцето, когато около мен започнаха да скачат малки рибки. Усетих се веднага, че костура ги гони и смених примамката. Първите няколко хвърляния бяха проучвателни, докато разбера по какъв начин да придърпвам, но бързо хванах ритъма. Не мина много време и дойде първото костурче което хващам на мухарката. Бях много щастлив и продължих да ги обстрелвям. За около 20-30мин. почти всяко второ замятане изкарваше по едно костурче. Не бяха много големи, но за сметка на това бяха много лакоми и гълдаха много на вътре. Следователно губих много време да ги откачам и докато се усетя имах хванати 5-6 и активността спря. Помъчих ги още малко и като разбрах, че са изчезнали се върнах на основната цел - щуката.

Баща ми беше обиколил наоколо и ме извика да отида при него, видял много хубави места където ще мога да замятам спокойно. Той не беше хванал нищо и се надяваше с мухарката да има повече успех. Обикаляхме ли обикаляхме, облавяхме навсякъде, сменяхме мухи и блесни, начина на водене, но нищо... Колегите покрай които минавахме имаха същия успех - нулев. Само едно момче беше хванало няколко прилични костура на рибка и 2-3 писалки, много близо до минималния размер.

Времето вървеше и малко по-малко язовира се напълни с лодки. По едно време ми се струваше, че има повече лодки във водата от колкото хора по брега. Настана време да си ходим и около 13ч. събрахме багажа и се насочихме към урните.

Сега осъзнавам, че в началото съм правил снимки, но с времето явно съм се отнесъл в търсенето на щуката и съм забравил за фотоапарата в джоба. Все пак ето какви кадри са останали запечатани:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Поздрави,
Крис
Луд умора няма, само се поти...

Re: яз.Копринка 05.10.14

#5
Тъй, като Копринка ми е едно от любимите места за риболов (и реката нагоре), днес си мислех, че е време да се поразходя до там, и сега твоят разказ ме навива още повече. Много хубав риболов на кефал съм правил там не веднъж. Много красиви снимки, аз лично много харесвам това място и природата около него (южния бряг). Хубави снимки! Благодаря!

Re: яз.Копринка 05.10.14

#8
Здравей Крис, би ли споделил какви стримери ползва ?
Здравей,

Стримерите които ползвах за костур са ми подарък от Чичо Док, тук е и момента още веднъж да му благодаря - благодарско Док :)

Като цяло, ако рибата е активна, всичко лъскаво, имитиращо рибка ще ти сърши работа. Конкретни снимки нямам, но мога да направя ако имаш интерес.

Поздрави,
Крис
Луд умора няма, само се поти...

Re: яз.Копринка 05.10.14

#9
Здравейте,

В събота сутринта (22.11) отново бях на язовира. Пострещна ме с много високо ниво, аз лично не го бях виждал толкова пълен. Голяма част от местата на които бях замислил да ходя се оказаха под вода. Много от пътищата и пътечките също бяха заличени и се наложи доста да се провирам през храсталаците за да успея да заметна някъде. Така вдигнатото ниво обаче беше идеално, ако разполагаш с лодка.
Доста километри навъртях, на малко места успях да подметна стримерите, но за сметка на това от многото закачки успях да прецакам три стримера :D За цял ден ходене успях да видя само една атака на щука и тя се оказа неуспешна. Нямаше много риболовци, а малкото които срещнах имаха сходен "успех".
Заобикалящата природа и времето бяха страхотни, успях да направя доста снимки, но ще ги споделя с вас на по-късен етап. От обектива успяха да избягат двойка лебеди и едно зайче с което взаимно се среснахме.
Най-много ми хареса цвета и нивото на двете пъстървови реки (Лешница и Габровница), покрай чиито устия минах. Дъждовете от предните дни и топящите се снегове по върховете бяха направили тези, иначе бих казал маловодни реки, да изглеждат страхотно - оргомни, носещи цялата мощ на водата в себе си и в същото време безкрайно красиви.

Поздрави,
Крис
Луд умора няма, само се поти...

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта

cron