Re: "Липани и Патаци" - един прекрасен ден на река Саница

#2
Супер е клипа Роска, радвам се, че сте изкарали добре, с много риби и приятна компания. Само гледам тоя младеж Бранко май по-големи ги лови от теб. Има ли нещо такова? Чакам с нетърпение следващото видео. Последния път там ги лових на клинкхамер (бях прочел в книгата на "Дедото", че мухата е измислена точно за липан) и регистрирах адски много риби. Радвам се, че риболова на Саница ви е харесал и живот и здраве пак да отидете.
The grass was greener, The light was brighter, The taste was sweeter, The nights of wonder, With friends surrounded, The dawn mist glowing, The water flowing, The endless river. Forever and ever.

Re: "Липани и Патаци" - един прекрасен ден на река Саница

#3
Той младежа Бранко само йедри ги лови :) ... И Мънков ми каза, че рибите не са толкова големи като на Рибник, но на нас Саница ни хареса много повече с дивата си природа и липсата на туристи - получи се много красив риболов - и двата дни, които й отделихме (видеото е само от втория), имаше единични риби по около 45 см, но масовите бяха по 25-35, тук-таме 40. Рибите се вдигаха постоянно и кефа беше на макс. Със сигурност и Клинкхамърите работят, защото се люпеха и ручейници, ние хванахме доста риби на един любим мой ручейник - Tier-Wing Sedge. Люпеха се страшно много Даники, Екдионоруси, огромните каменарки, както и едни дребни жълти каменарки - тогава разбрах защо Мънков каза да си вземем жълти сухи мухи за Саница - е ние нямахме, но пък имахме достатъчно други. С две думи - СТРАШЕН кеф си направихме :)
На Рибник и Плива също ловихме само на сухи мухи - вярно също предимно дребнички, с изключение на Кънчо една 50-ка балканка. На Плива за 3 часа успях да хвана 3 балканки - две на малък BWO имърджър и в момента в който видях плуващи Даники - веднага сложих от врабчетата Даники и на първото минаваме ме взе третата. На Рибник понеже видях една единствена Даника не съм връзвал от тях, но пък имаше много Екдионоруси и лових на тези последните, които си вързах - още като пристигнахме влязох с тях под бунгалата - пъстърва да потърся - почти на всяко минаване ми се вдигаше риба - мислех първо, че са дребни пъстърви, то се оказа липанчета - трудно вземаха големите мухи, но пък по-нормалните екземпляри си го лапваха уставно. Единия ден, т.е. реално единствения цял ден, който посветих на Рибни беше облачно и дъждовно, почти нямаше люпене, освен на БВО-та и редни Марч брауни - лових цял ден на имърджъри и БВО-та - хванах десетки риби, без трофеи, изпробвах си много мухи и си стана прекрасен риболов като изключим ордите туристи, които се изсипваха от едни бусове връз нас и с които се надбягвахме по реката. А Стефчо и Левката казаха, че сега нямало хора - мога да си представя когато е силен сезона какво е ...
Аз тръгнах за Босна с две цели за себе си и за риболова - ужасно много исках да видя реките във вида, в който трябва да се видят. Видях ги и се влюбих в тях!
Исках да ловя само на суха муха, защото ми е писнало от всякакви стримери, нимфи и подобни глупости. Лових 5 дни от сутрин до вечер на сухи мухи! Успях да пречупя в себе си желанието за големи риби и съм ужасно доволен от риболова, направо щастлив! Такъв риболов пожелавам на всеки!
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: "Липани и Патаци" - един прекрасен ден на река Саница

#4
Обикновенно на Саница са по-дребни рибите, но се ловят по много като бройка. Лично аз от там нямам голям липан, само веднъж пазача ни показа една наистина огромна риба. Но пък кефа да ги подкараш на суха е неоспорим. Там ми е и рекорда по най-много уловени риби. Последния път имах много празни кълванета, вдигах рибите но не се закачаха. Направо полудях защото за половин час вдигах риба почти на всяко подаване а бях едва с две хванати риби. И тогава се сетих, че Оливър Едуардс точно това обясняваше за кълването на липана и, че за това е измислен клинкхамера. Сложих ето тази муха от Доки
Изображение
и започнах да вадя риба след риба. Просто вече нямах празно кълване. Хванах и следобеда много риби, като тогава интересното беше, че всичките ги хващах само в един вир и нямаше нужда да се местя по реката. Накрая мухата си замина, сложих едни от моите Клинкхамери който си е на оригинална кука Партридж и е поне 2 пъти по голям от горната муха но пак продължих да ловя успешно. Доки беше дошъл до мен и той със всяко хвърля вадеше липан от същия вир.

Та мисълта ми е, че на Саница е мястото където човек може да се отлови на суха муха и да си направи кефа без много да се напъва. Лично намен Плива ми е най-трудна река и там винаги хващам малко риби докато на Рибник тече умерен риболов, на моменти труден и се налага да сменяме схеми но крайния резултат е доволно риби и доста големи по размер.
The grass was greener, The light was brighter, The taste was sweeter, The nights of wonder, With friends surrounded, The dawn mist glowing, The water flowing, The endless river. Forever and ever.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта

cron