Рол Каст и неговите производни

#1
От известно време усилено тренирам Рол Каст и неговите производни. Все още не мога да изчистя Switch Cast и Snake Roll Cast, но предполагам че с времето нещата ще се оправят. Колкото повече мятам Рол Каст стил толкова повече виждам, че тези различни видове Рол каст биха могли да заместят почти на 100% стандартното хвърляне.
До определена дистанция успявам да направя чисто хвърляне и да разпъна шнура във въздуха преди да го положа на водата, но след определена дължина не успявам да предам достатъчно мощ на хвърлянето така че нещата да се получат. Има някаква малка тайна която не знам, та ако може някой да помага. Знам, че има хора които владеят тези хвърляния до съвършенство. Какво мислите кои въдици биха били по-подходящи за тези хвърляния. Моите наблюдения са че параболичните въдици, като че са по-удачни, но все пак трябва да имат достатъчно мощ.

Поздрави,
Ради
Изображение

Re: Рол Каст и неговите производни

#2
Аз съм много далеч все още, но ...
При Снейк-рол-а има две дръпвания с лявата ръка, които ти дават тяга на кастинга. Аз съм просто очарован какво предимство дават всички тези производни на Спей-каст-а (Рол-каст - както искате го наричайте - разликите идват от географски принцип, не толкова от разлика в каста) - там мухата винаги е пред теб, което означава, че независимо какво има отзад може да се подаде перфектно навсякъде.
На събора лично ще те запозная с човек, който може на място да ти отговори на всички тези въпроси - нямам никакво намерение да правя скрита реклама - направо явна - човека се казва Зиги, от Норвегия, живее в Севлиево. Обяснява просто убийствено ясно и в момента, в който направи училище по кастинг съм първия записан.

Поздрави!
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: Рол Каст и неговите производни

#3
Роска, усещам че срещата със Зиги ще бъде много интересна. Човека явно има достатъчно богат опит. Дано на събора да има време да отдели внимание на всички ни .

П.С. За скрита реклама не се притеснявай, казвай каквото искаш в прав текс. Форума е абсолютно независим и една от причините за създаването му е именно желанието да пишем без ограничения под каквата и да е форма, стига да спазваме все пак приличен тон.
Важното е информацията!
memento mori ...
--------------------------------
Изображение
Изображение

Re: Рол Каст и неговите производни

#6
Aбе явно натам ще избие мухарството у нас, ама...
"Пуста чешка книга, що светли умове обърка и бастиса" :D
Регионален Бог FOREVER
Мухарски клуб "Джизъс"
Един призрак броди из българското мухарство - призракът на рилийза...
Първи и най-добър мухар в Габровска селищна система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта

cron