Книгата "Casting with Lefty Kreh"

#1
Пристигна ми новата книга - предпремиерно - току що излезе и в Щатите - "Casting with Lefty Kreh" (химикалката е за рамер, т.е. мнооого голяма). Преди 2-3 седмици ми пристига мейл от Амазон - "новата книга на Лефти още не е излязла на пазара, но ти ако много желаеш може да си я купиш с 30 % надолу. Има и много картинки" - е това съвсем наклони везната в полза на Лефти - иначе цената й ми излезе къде $30 и няколко + $8 шипинг.
Изображение
Много дебела - 455 страници:
Изображение
Пълна с хиляди снимки - точно като за моя английски :oops:
Изображение
"Vertical Cast":
Изображение
"Snake Roll"
Изображение
Много техники, разделени на раздели - кастинг при вятър (отпред, отзад, отляво, отдясно), кастинг при ограничен бак-каст, кастинг с тежки примамки (определено много интересно) и т.н.
Rosen's Fly Fishing Blog / Мухарски Клуб 'Стримерите'

Re: Книгата "Casting with Lefty Kreh"

#3
Мара ба Роска,

скоро ще ме видиш на расперите - новото поколение гейм фиш на Европа :D

Аз лично предпочитам Presenting the Fly от същия автор. Той знае чешката нимфа още преди чехите да са разбрали че е "чешка" :D

Поздрав
Алекс

Re: Книгата "Casting with Lefty Kreh"

#6
Лефти Кре деиствително е страхотен инструктор по кастинг, както всички знаем, и книгата сигурно си заслузава. Аз лично бих предпочел видео, ако става въпрос за kастинг, но на който, както му харесва (и както се продава щото хора като него трибва да пишат книги за да си изкарват хляба).

Интересно какво имаш предвид че той е знаел за риболова на Чешка нимфа преди чехите? Може би става вупрос за така наречения в Северна Америка "High Sticking", което всущност е примитивна форма на чешката нимфа. Мезду впрочем натсионалния отбор на щатите ги тренира от няколко години един поляк, бивш световен шампион, и последните години вече вурвят нагоре в класацийте. Джордж Даниелс дори стана 6ти на едно от световните. Имах щастието да се състезавам срещу тях тая година - бяха поканени на националното на Канада и наистина са добри. Благодарение на източно европеискиа си трениор, с когото небеизвестниа Джак Денис вече има даже видео (и открито се кланя на Европейските методи за риболов на нимфа)...Така че респект към Източна Европа, все осте никои не разбира от Чешка нимфа повече от чехите и поляците.

Re: Книгата "Casting with Lefty Kreh"

#7
Иво здравей, дай некъв жокер за четиво по темата, прелиствал ли си това например:
http://www.amazon.com/Czech-Nymph-Relat ... 415&sr=1-1
и какво ти е мнението.. или нещо друго??
п.п.
определено не ми е любимия риболов, но ми е интересно...
п.п.п.
иначе на тема фърляне съм съгласен че филмчетата вършат повече работа, но съм малко консерва и най се радвам на хартиен носител...всъщност идеалния вариянт е да го видиш на живо, но не винаги има от кого.. :oops:

Re: Книгата "Casting with Lefty Kreh"

#8
Охо, "прелиствал" съм я повече от няколко пьти, даже стои пред мен тук...заслужава си, има доста информация която няма кьде другаде да прочетеш. Само внимавай да си порьчаш второто издание, пьрвото е с кофти превод на англииски.

Напук на всички критики, аз обичам да ловя на чешка нимфа, вьпреки че няма реално замятане, го намирам за много техничен начин на риболов, с много дребни и незабележими на прьв поглед детайли вьв воденето, подредбата и утежняването на мухите, които обаче водят до сериозни разлики в броя на уловените риби.
Хората който не го харесват обикновено не са го пробвали достатъчно сами, или пък някой им е сьздал грешна представа за какво става въпрос. Както и да е, уважавам всякакви мнения, аз лично съм за :)

Поздрави
Иво

Re: Книгата "Casting with Lefty Kreh"

#9
а мерси ше имам предвид да гледам кое издание зимам...аз пробвам всичко каквото видя, нищо не отричам, в крайна сметка ако не си наясно с максимален брой техники няма как да разбереш кое ти допада най-много...а това за грешнита представа за съжаление е точно така, още по–парадоксално е че при липса на достатъчно информация сме склонни /съдейки по себе си/ да правим нещата по-сложни отколкото са..

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта

cron