Re: Potamon fluviatilis

#2
Мънков, полезно инфо!
Благодаря!

Още по-полезно инфо е че явно българинът яко е изгладнял щом взе и на измършавелите пролетни риби от фрийстоните да посяга.
Но нищо де! Така пък опазваме популацията на тъй безценния и уязвим потамон.
Изображение
Always remember ....
.... a bad day fishing is still better than a good day at work ....

Re: Potamon fluviatilis

#3
:evil: Ангеле от такива постове,като твоят,понякога си мисля,че форумите са вредни. Какво лошо има,да се изследва стомашното съдържание на една риба и не си и помисляй да ме обвиняваш в нещо,защото ловя активно от поне 35 години и през живота си съм взел две балканки,единственно за да угодя на жена. Не е хубаво да се правиш на по голям католик от папата !

Re: Potamon fluviatilis

#5
Стефане, как пък видя вредност в моя пост и с какво те подразни!?
Според теб любознателност ли е причината за решението да се пожертва рибата?!
След 35 години активен риболовен живот, което означава че сигурно си поне на 50, не ме карай да си мисля че още вярваш в Дядо Коледа.

А даже такава да е причината, според теб нормално ли е да хванеш две анорексични риби и да изтърбушиш едната само и само да видиш, с какво се натъпкала, за да утоли зимния си глад.
Съжалявам, аз не го намирам за нормално, но това не е причина да ме "замеряш" с клишета за папи и католици.
И за да те успокоя, ще ти кажа, че и аз съм прибирал риба, вклю. и една балканка (не за жена, а за дете), което не ми дава право да се правя на светец. Но имам право да не съм съгласен с неща, които по моите разбирания са ненормални.

Представям си и как зарибяването на този или подобни потоци е коствало усилие, време и средства на някои ентусиасти, които са искали да направят нещо добро тук, в България и едва ли им е много приятно след тях да вървят "природолюбознателници" с мухарки, велики мухари, за които чужбина стана за пълнене на душата, а България остана за пълнене на торбата.

Айде, със здраве на всички любознайковци!
Последна промяна 1 на Angel, променена общо 0 пъти
Изображение
Always remember ....
.... a bad day fishing is still better than a good day at work ....

Re: Potamon fluviatilis

#6
Ангеле,аз също съм зарибил 5 реки,с лични средства и знам какво е,все едно ти ядат децата,мисълта ми беше,че невиждам каква трагедия е да се вземе една риба, по този начин пресирате хората и спират да пишат. Не ме разбирай погрешно,все пак щом е в рамките на закона всичко опира до личен избор,аз не съм съдник на никой,но неможеш да налагаш своите разбирания на никой,който не е узрял за тях.

Re: Potamon fluviatilis

#7
Очевидно е че въобще не ме разбираш!
Не съм хардлайнер и не съдя никой прибрал риба, стига да го прави с реална преценка откъде, как и колко.
Имам доста познати (някои, от които мога да нарека и приятели), които прибират риби и това няма да промени отношението ми към тях.

Аз няма как насила да наложа моите разбирания, както и никой не може да ми наложи да не ги казвам. И въобще не ми дреме, че някой щял да се пресира от това и щял да спре да пише, като в същото време ще продължи да си пълни торбето. Ще спра ако започнем газим рибите по главите и пъстървата стане толкова много, че застраши популацията на гамаруса, например.
И повярвай ми, 90% от мухарите-месари ама въобще не се подтискат толкова лесно, даже имат наглостта да твърдят че в БГ има достатъчно риби, ама будалите не могат да ги ловят, самооправдавайки ненаситния си глад.

Съжалявам, но не намирам нищо полезно, както в постовете ти, така и в темата, по начина по който е поднесена!
Крайно време е някои хора да осъзнаят влиянието, което волю или неволю имат в риболовните среди и да почнат да внимават и да се отнасят отговорно какво и как поднясят.
Защото най-голяма вреда на тези тъпи форуми е че имат силата да оформят разбирания и мироглед!
Изображение
Always remember ....
.... a bad day fishing is still better than a good day at work ....

Re: Potamon fluviatilis

#8
Извинявам се на колегите, за явно неправилно поднесената тема. Не съм искал да дам лош пример, а да насоча вниманието на колегите към диетата на една хранеща се в голямата вода мерна риба, която дори не съм хванал и убил аз, а колега с когото бяхме на реката. Аз все още нямам нито една взета риба тази година.

Поздрави и наслука на всички ! Пожелавам Ви повече моменти на реката от колкото пред компютрите,че стават неразбирателства!
http://mankovflyfishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Potamon fluviatilis

#10
Ангеле, Пламене, не сте разбрали за какво иде реч този път май :)

Вижте, тук става въпрос за наука, тук в тази тема няма и помен за етика или нещо подобно. Тази тема е за насекомите, и поради липсата на раздел безгръбначни е постнал колегата тема за речен рак. Това е наука колеги. Защото ако няма любопитство, изследователски дух, и жертвите в негово име, и ако не бяха хората в късното средновековие се престрашили да изследват човешки трупове въпреки догмите, сега нямаше да знаем къде се намира дебелото черво например :D Та темата тук май-маи си е баш научна пичове, въпреки че за съжаление вече не мога да я прочета... :(
La Sociedad International de Schwarzfischers

“We would fish by any means possible and catch trout for art and science regardless of the regulations.” Химн

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта

cron