питане за мухи

#1
Имам един въпрос.Някой знае ли за предпочитанията на пъстървите в река доспат.Защото вече три пъти ходя и три те пъти рибите изцяло игнорират кадисите ми ,а на следващото подаване с майска муха веднага следва вземане?Иначе не съм много добър в муховръза ,но смятам че пропорциите на мухите са ми добри.Ако някой има наблюдения нека да сподели,моля?!

Re: питане за мухи

#2
Колега, всяка река, всеки сезон, че понякога и всеки ден си има специфика - според насекомите, които се люпят в момента, според характерните за водоема насекоми, според светлината, и т.н.
Не е учудващо и странно да са игнорирали кадисите ти, а да са предпочели майска. По-важното е че си намерил "работещата" муха.
А ако много държиш да ловиш с кадис - експериментирай! Навържи си по-големи, по-малки, по-светли, по-тъмни, по-постни и по-богати, с потопено тяло, и пробвай ....

Поздрави!
Изображение
Always remember ....
.... a bad day fishing is still better than a good day at work ....

Re: питане за мухи

#3
Здрасти, колега!
Ангел ти е отговорил, ама и аз да се "омешам".
Доспатска "над" Сърница и Доспатска "под" язовира са съвсем РАЗЛИЧНИ реки! Не си конкретизирал за коя.
После - след като ти взима на суха, недоумявам защо настояваш за конкретна муха. Тази на която ти взима - ТЯ е мухата.
Ачката е писал, че ден с ден не си приличат... Даже и в един ден не можеш да разчиташ, че тази муха която върви сутрин ще върви и по пладне, и надвечер. Знаеш колко бързо се променя времето в планината. "Ищаха" на рибите се променя още по-бързо и то предварително. Ако се надяваш някой да ти каже "УНИВЕРСАЛНАТА, ВЕЧНО РАБОТЕЩА И БЕЗОТКАЗНА" - забрави! Всички Я търсим...
Поздрави! Юлиян

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта

cron